Vacature Account Manager

Profiel

Wie zijn wij
Powertec Diesel Services BV in Rijsenhout, is gevestigd onder de aanvliegroutes op de Kaag- en Aalsmeerderbaan van Schiphol. De pk’s die hier elke minuut overvliegen, passen wel bij de passie van de mensen van Powertec. Een gedreven team dat met hart en ziel noodstroomaggregaten in topconditie houdt.

 

Wat zoeken wij

Voor versterking van onze verkoop en serviceafdeling zijn wij op naar een zeer gedreven accountmanager. Iemand met een integer karakter, ervaring dieselmotoren en generatoren, goed netwerk en markt- en branche gerichte kennis. In de rol van accountmanager ben je zelfstandig actief als een intermediair tussen alle relaties en Powertec.

 

De Sales/Accountmanager werkt op strategisch niveau met alle klanten waar Powertec een relatie mee heeft opgebouwd en dient aan de hand van zijn marktkennis een meerwaarde voor Powertec te creëren. Van een accountmanager wordt verwacht dat hij/zij resultaatsgericht werkt en communicatief sterk is. De Account Manager, is als ambassadeur van Powertec commercieel, flexibel, multi-inzetbaar, pro- actief en resultaatgericht ingesteld. Accountmanager is verantwoordelijk voor het gericht adviseren en technisch ondersteunen van alle (bestaande) klanten, vanaf de eerste aanvraag tot en met de voltooide opdracht. Draagt zelfstandig zorg voor het klantbehoud en de uitbreiding van de contractenbestand d.m.v. gerichte acquisitie. 

 

Verantwoordelijkheden

Het ontwikkelen van gerichte commerciële activiteiten teneinde de jaarlijkse doelstelling en omzettargets te behalen. De Account Manager is direct verantwoordelijk voor de jaarlijkse targets. Het pro-actief onderhouden van contacten met klanten, met als doel het verwerven opdrachten & uitbreiden van jaarlijkse omzet. Het op eigen initiatief inbrengen van zijn specifieke vakkennis, evenals commerciële ervaringen, beide om uiteindelijk te komen tot verbeteringen & omzetgroei, is een vereiste in de functie.

 

Activiteitenprofiel

Het zelfstandig verzamelen van markt, bedrijfs- en concurrentie-informatie zodat er een goed beeld ontstaat van mogelijke marktontwikkelingen. Het opbouwen en uitbreiden van relatienetwerken, evenals het signaleren van de wensen uit de markt, bestaande en/of potentiële klanten en deze vertalen naar concrete kansen. Het uitvoeren van alle benodigde activiteiten inspanningen bij klanten passend binnen het behoefteprofiel (van de klant) gericht op het behouden van de klant en het vergroten van de klanttevredenheid.

 

Acquisitie

Actief onderhouden van klantcontacten en verwerven van vervolg- en nieuwe contracten c.q. opdrachten. Het signaleren van concrete kansen en het actief benaderen van potentiële klanten.

 

Offertes en calculaties

Het vanuit de service rapportage of op klantenverzoek zelfstandig en op verantwoorde wijze opstellen van calculaties. Uitwerken en opvolgen van offertes voor NSA contracten, reparaties, revisies, nieuwbouw, panelenbouw, brandstofinstallaties etc. Het in overleg met de (potentiële) klant zoeken naar de meest effectieve oplossing voor het probleem van de klant.

 

Verkoopplan & rapportages
Presenteert jaarlijks, een verkoopplan t.a.v. de vastgestelde omzet/targets. Rapporteert wekelijks de status t.a.v.
overeengekomen omzet/target. Rapporteert wekelijks de voortgang van alle klantbezoeken.

 

Wat vragen wij van jou

Ondernemerschap

Parate kennis

Teamspeler

Zelfstandigheid
Probleemoplossend vermogen w.o. doortastendheid, besluitvaardigheid en improvisatievermogen

Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en in de Engelse taal

Uitstekende communicatieve- en commerciële vaardigheden 
Ondernemerschap (signaleren van kansen zowel voor bestaande als nieuwe producten/diensten).
Professionele uitstraling
Communicatief vaardig en correct
Computervaardig (word, exel, acces, projects)

 

Werkervaring
HBO werk- en denkniveau.
10 jaar werkervaring in een soortgelijk buitendienst functie.
Goede kennis van zowel de Nederlandse en Engelse, zowel schriftelijk als mondeling.
Planmatig te werken en te denken.
Functioneren onder (tijds)druk.

 

Parate kennis van
Noodstroom Aggregaten, Besturingssystemen, brandstofinstallaties.

Opleidingseisen
HBO E/WTB
Commercieel Management

 

Wat bieden wij

Goed salaris & secundaire arbeidsvoorwaarden.
Auto, Telefoon, laptop, tablet van de zaak.
Ruimte, Vrijheid in ontplooien binnen/buiten de organisatie.

 

Waarom werken bij Powertec?

 • Bij Powertec kun je je ambities verwezenlijken!

  Wij zijn breed actief in alle sectoren van klein tot grote service gelieerde projecten. Je kunt jezelf ontwikkelen en doorgroeien. Je bent zeker van een fijne werkplek en omgeving. Powertec Diesel Services streeft naar optimale arbeidsomstandigheden ten aanzien van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu.  Je geniet van een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vacature Noodstroom

 • Voor meer info bel gerust
 • Neem gerust contact op met

  T: 0297-381813

  @: ab@powertecdiesel.nl

  WhatsApp: 06-20435597