Klant aan het woord: BAM Bouw en Techniek

Ing. Ingmar van der Kraan, Specialist Engineer Elektrotechniek bij BAM Bouw en Techniek, blikt terug op twee projecten waarbij hij samenwerkte met Powertec Diesel Services. In beide gevallen ging het om complexe bouwprojecten in opdracht van overheidsinstellingen, waarbij we mochten meedenken over klantspecifieke oplossingen.

Het ene project betrof de installatie en turnkey oplevering van 2 noodstroomgaggregaten (NSA’s), een overkoepelend besturingssysteem en de hoofdverdeelinrichting. Voor het andere project hebben we één NSA opgeleverd, inclusief brandstofopslaginstallatie en besturingssysteem.

Eerste project: vervanging noodstroomaggregaten

Van der Kraan: “Het eerste project is alweer een kleine vijf jaar geleden; de renovatie van een kantorencomplex. Tijdens dit project bleek dat de noodstroomaggregaten niet toereikend waren. Toen we op zoek gingen naar een partij die de oude NSA’s kon verwijderen en twee nieuwe kon plaatsen, bleek dat Powertec daar al eens eerder systemen had geleverd en in onderhoud had. Zo zijn we met elkaar in contact gekomen.”

Intensief voortraject, vlotte uitvoering

“Het voortraject was intensief. Logisch, omdat je bij zo’n complex project met allerlei contractdocumenten, inkoopvoorwaarden en andere formaliteiten te maken hebt. Dat zijn al snel hele boekwerken. Maar toen we dat eenmaal goed afgekaderd hadden, verliep alles erg vlot. Ik heb Powertec leren kennen als een partij die nakomt wat ze belooft en sterk betrokken is. Er zijn dagen geweest dat we om 7 uur ’s ochtends op de bouwplaats stonden en pas rond middernacht weer naar huis gingen.”

Kimroufs_powertec-85x.jpg

Integraal ontwerpproces

Tijdens het tweede project was Powertec ook betrokken bij het integrale ontwerpproces, vervolgt Van der Kraan: “Negen weken lang kwamen we met alle bouwteampartners elke dinsdagmiddag bij elkaar om tot een totaalinstallatie te komen. Powertec leverde de NSA, Joulz de hoofdkast en dan was er nog een aparte partij voor het gebouwbeheersysteem en de beveiligingssystemen. Dat moet natuurlijk allemaal met elkaar communiceren. Je kunt niet hebben dat er bij oplevering iets niet blijkt te functioneren. En dat je dan allemaal naar elkaar kijkt.”

Als één team dingen oplossen

“Bij dat project, dat vorig jaar speelde, werd mijn beeld van een proactieve partij nog eens bevestigd. Ze denken oplossingsgericht mee en gaan goed om met onverwachte zaken waar je tegenaan loopt. Stap voor stap analyseren ze waar het probleem zit. En ze gaan actief op zoek naar een manier om het op te lossen. Daarbij nemen ze ook hun verantwoordelijkheid voor zaken die misschien buiten hun eigen scope liggen. Dat werkt erg prettig. Want natuurlijk heb je allemaal je eigen belang, maar in het proces zelf zul je dingen als één team met elkaar moeten oplossen.”

Vorige
Vorige

Klant aan het woord: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Volgende
Volgende

SCIOS Scope 4 en 7c: hoe zat het ook alweer?