Custombuild noodstroominstallatie

Halverwege 2020 werd Powertec gevraagd een budgetvoorstel te doen voor een nieuwbouw traject bij opdrachtgever AVR.

 
Wat met een budgetprijs en een simpele schets begon, eindigde in een volledige maatwerkoplossing voor onze opdrachtgever. Van dit soort projecten kan ik echt genieten, want eerlijk is eerlijk dit zijn de mooiste projecten!
— Avinash Banwarie
 

"Op het moment dat dit traject concreet werd voor onze opdrachtgever mochten wij deelnemen aan diverse engineeringsessies. Samen de uitgangspunten formuleren voor het ontwerp, de gewenste functionaliteiten, het regelen van de vergunningen i.v.m. de wet- en regelgeving en uiteraard het vaststellen van de deadline voor levering. Een intensief en interessant traject” aldus de directeur van Powertec.

"Onze opdrachtgever wilde volledig ‘ontzorgd’ worden. Voor ons betekent dit; goed luisteren, vragen stellen en duidelijkheid krijgen op elk niveau. Het wensenpakket was dusdanig specifiek dat wij  een custombuild noodstroom oplossing adviseerden. Ons kundige en oplossingsgerichte advies, inclusief een marktconforme prijs en haalbare deadline werd direct door de opdrachtgever overgenomen en gegund. Wij waren bijzonder tevreden met deze uitdagende opdracht!"

Maatwerk container

Avinash: "Voor het ontwerp van een maatwerk container -die vanzelfsprekend moest voldoen aan de zeer strenge geluidseisen- hebben wij onze partner 'Novetec Alblasserdam' ingeschakeld. Novetec heeft op basis van de specificaties van het noodstroomaggregaat en toebehoren het volledige ontwerp van de container voor zijn rekening genomen. Vanwege de vastgestelde deadline en de kennnis en ervaring van Novetec bleek dit een slimme en efficiënte keuze te zijn.

De samenwerking met Novetec liep als een zonnetje. Net als bij ons bedrijf, werken bij Novetec goede specialisten! 

Ondanks de problemen rondom de levertijden van het noodstroomaggregaat en de besturingspanelen, wist ons team alsnog just in time het noodstroomaggregaat, panelen en toebehoren bij Novetec aan te leveren voor samenbouw."

Militaire precisie

Met trots vertelt Avinash: "Precies volgens planning en met militaire precisie verliep de uitvoering en samenbouw van onze custombuild noodstroominstallatie. Wij liepen steeds op alle vlakken een paar stappen vooruit en anticipeerden samen met onze resources tijdig op de mogelijk risico’s."

Levering vóór deadline

Enthousiast vertelt hij verder: "De intensieve voorbereiding, de detailplanning, het complete ontwerp en de fantastische samenwerking werd beloond! Drie weken vóór de afgesproken deadline is de installatie op locatie geplaatst.

De klant heeft in dit traject geen zorgen gehad over het proces. Het in ons gestelde vertrouwen hebben wij kunnen waarmaken! Daar zijn wij enorm trots op.’’

Leen Geluk, DGA Novetec BV

"Het was erg fijn dit project uit te voeren met de specialisten van Powertec. De vakkennis en ervaring van alle betrokken partijen maakte dat de samenwerking soepel, maar vooral ook leuk verlopen is. Een aspect wat nogal eens vergeten wordt, maar het is gewoon belangrijk dat mensen het naar hun zin hebben.

We hebben samen een prachtig product geleverd, ruim op tijd en binnen budget. Het is ook mooi om te zien hoe de expertise van Powertec op het gebied van noodstroom installaties en de expertise van Novetec op het gebied van Noise control, koeling en ventilatie een uitstekende combinatie vormen."

Vorige
Vorige

Kennismaking Edwin Bontjer, werkvoorbereider/calculator

Volgende
Volgende

Medewerker aan het woord: Dick Langejans, servicemonteur