Medewerker aan het woord: Dick Langejans, servicemonteur

14 jaar lang was Dick Langejans automonteur en op 1 januari 2021 startte hij bij Powertec.

 
Voor mij is er geen wereld van verschil tussen een verbrandingsmotor in een auto of een noodaggregaat.
 

Techniek

Dick Langejans: “Techniek heeft mij altijd al gefascineerd. Sleutelen aan brommers was het liefste wat ik deed. Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik plannen om boer te worden, zodat ik met de tractor kon rijden. Daarom ben ik ook de groenopleiding gaan volgen. Ik kwam er echter al snel achter dat het mij niet ging lukken, zonder boerenbedrijf in de familie, om boer te worden. Ik switchte naar een technische opleiding.” Lachend: “Mijn enige connectie nu met ‘groen’ is dat ik als hobby de tuinmachines van een hoveniersbedrijf onderhoud.”

Sleutelen

“De voorliefde voor het sleutelen is altijd gebleven. Het is en blijft voor mij een uitdaging om defecte machines snel en vakkundig weer aan de praat te krijgen en met tijdig en goed onderhoud de levensduur te voorkomen dat machines uitvallen.

Bij Powertec ben ik helemaal in mijn element. Ik vind de veelzijdigheid van mijn werk als service- en onderhoudsmonteur erg leuk. Binnen het bedrijf hangt een gemoedelijke en collegiale sfeer; we doen het samen! De collega’s zijn altijd direct bereikbaar en helpen je als dat nodig is. Die ondersteuning heb ik zeker nog nodig om mijn ervaring als volwaardig servicemonteur noodstroomaggregaten op te bouwen. Een mooie uitdaging. Onlangs ben ik gestart met de cursus ‘elektrisch schakelen’. En dat is pas het begin. In overleg met Avinash Banwarie ben ik mij al aan het oriënteren naar mogelijke vervolgcursussen.”

Ambitie

De servicemonteur is heel stellig: “Je moet bijblijven in de techniek. Mijn ambitie is dat over over 10 jaar, de collega’s mij bellen met hun vragen.”

Dick Langejans heeft geen spijt van zijn overstap van de autobranche naar de noodstroomaggregaten. “Mijn enthousiasme wil ik ook graag overbrengen aan de jonge generatie. Ik wil hen zo graag meegeven: kies voor techniek. De branche is divers; je vindt altijd een baan die bij je past!

Ook bij Powertec vind ik het leuk om jonge mensen te begeleiden. Zij houden je scherp met al hun vragen. Onlangs is Quiriano du Drie, een BBL leerling aangenomen. Hij heeft een tijdje in de scheepvaart gewerkt en gaat binnenkort starten met zijn opleiding specialist verbrandingsmotoren. Zijn verhalen vind ik boeiend.

Opleiden en begeleiden is echt een win-win situatie; voor de ervaren en de nieuwe mensen!”

Vorige
Vorige

Custombuild noodstroominstallatie

Volgende
Volgende

Kennismaking collega: Jan Hermes, servicemonteur noodstroomaggregaten